Privacy verklaring

Stichting SeniorWeb Den Haag, p/a Van Weede van Dijkveldstr. 12/B, 2582 KV Den Haag, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacy verklaring. De secretaris is de Functionaris Gegevensbescherming van Seniorweb Den Haag en is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij verwerken
SeniorWeb Den Haag verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken. Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar.

Het doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
SeniorWeb Den Haag verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen: Verzenden van onze Nieuwsbrief, verwerken van aanmelding voor cursussen/workshops, verstrekken van informatie over cursussen en computerspreekuren.

Geautomatiseerde besluitvorming
SeniorWeb Den Haag neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
SeniorWeb Den Haag bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam- e-mailadres voor de Nieuwsbrief tot uw afmelding.
  • Extra aanmeldgegevens: aanhef, gewenste cursus, gewenste locatie, adres, huisnummer, woonplaats, pc soort worden bewaard tot na afronding van de gewenste cursus.

Delen van persoonsgegevens met derden
SeniorWeb Den Haag verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken
SeniorWeb Den Haag gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door SeniorWeb Den Haag en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. SeniorWeb Den Haag wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
SeniorWeb Den Haag neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met ingang van 25 mei 2018 zijn er nieuwe, strengere, wettelijke privacyregels van kracht. De zogenoemde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). SeniorWeb Den Haag respecteert uw privacy. Persoonlijke gegevens zoals naam of e-mailadres worden alleen bewaard als dat nodig is, bijvoorbeeld als u onze Nieuwsbrief wilt blijven ontvangen. Alle andere privacygevoelige gegevens bijvoorbeeld als u zich aanmeldt voor een cursus of workshop worden zo snel mogelijk gewist. Gegevens die wel enige tijd bewaard blijven slaan we zo veilig mogelijk op. Als u de Nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan bieden wij u de mogelijkheid zich hiervoor afmelden.

Disclaimer voor www.seniorwebdenhaag.nl

Op deze pagina vindt u de disclaimer van www.seniorwebdenhaag.nl, zoals deze is opgesteld door SeniorWeb Den Haag. In deze disclaimer geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan u aanbieden.

Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht.

Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van SeniorWeb Den Haag is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website her te gebruiken

Fouten die ontstaan en herkenbaar zijn als programmeer dan wel typefouten, vormen nooit een aanleiding om een contract dan wel overeenkomst met SeniorWeb Den Haag te mogen claimen of te veronderstellen.

SeniorWeb Den Haag streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

De informatie op deze website wordt aangeboden zonder enige vorm van garantie en of aanspraak op juistheid. Wij behouden ons het recht voor om deze informatie te wijzigen, te verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande mededeling. SeniorWeb Den Haag aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige informatie die op websites staat waarnaar wij via hyperlinks verwijzen.

Cursussen Algemeen

Andere cursus?
Heeft u behoefte aan een andere cursus dan wij aanbieden: Laat het ons weten!

Kosten en data
Raadpleeg het cursusprogramma voor de kosten en de data van de cursussen.

Korting
Leden Vereniging SeniorWeb €5 korting per cursus. Houders Ooievaarspas 50% korting per cursus. Behalve voor cursussen die uit 2 lessen bestaan. Er is slechts één kortingsregeling van toepassing.

Kleine groepen
De cursussen worden gegeven in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht. Minimaal 6 en maximaal 10 cursisten.

Docenten
De cursussen worden gegeven door enthousiaste en deskundige docenten, ook senioren.

Cursuslocatie
Trefpunt kleinDe cursussen worden gegeven in ons up-to-date uitgeruste cursuslocatie, waar iedereen achter een eigen computer les krijgt. Voor tablet- en smartphonecursussen dient u over een eigen tablet en/of smartphone te beschikken. Het adres is Wijk en dienstencentrum Het Trefpunt, Tesselsestraat 71 (Duindorp), 2583 JH Den Haag. Goed bereikbaar met tram 12 en bus 22, gratis parkeren in de omgeving. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen. De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Doorgaan, wijzigingen, nog niet gepland, andere datum?
De cursussen gaan door of worden gepland bij minimaal 6 deelnemers. Indien een cursus vol zit (maximaal 10 deelnemers) wordt u op de wachtlijst geplaatst. Het programma kan onderhevig zijn aan wijzigingen, raadpleeg voor actuele informatie de website of neem contact met ons op, zie hieronder. Zit de cursus die u wilt volgen er niet bij, is deze nog niet gepland of wilt u op een andere datum/dag, neem dan ook contact op met ons op. 

Agenda

Een overzicht van alle activiteiten van SeniorWeb Den Haag.

Juli en augustus geen inloopspreekuur. 

 

december 2018

Datum/Tijd  Activiteit  Locatie

maandag 3 december 2018
16:00-17:30 uur

Inloopspreekuur

Welzijn Scheveningen - Het Trefpunt
Tesselsestraat 71, 2583 JH Den Haag
Tel.: (070) 338 54 99

maandag 17 december 2018
16:00-17:30 uur


Inloopspreekuur Welzijn Scheveningen - Het Couvéehuis
Frankenslag 139 (hoek Prins Mauritslaan)
2582 HJ Den Haag (Statenkwartier)
Tel: 070 350 06 94

Over ons

Stichting SeniorWeb Regio Den Haag is een volledige vrijwilligersorganisatie, die ouderen (50+) ondersteunt bij alles op het gebied van de computer, laptop, tablet, smartphone, internet en digitalisering, met cursussen, workshops, lezingen, inloopspreekuren en open dagen.Voor en door senioren.

SeniorWeb Den Haag is aangesloten bij de landelijke Vereniging SeniorWeb.Op de inloopspreekuren kunt u terecht met al uw problemen met computer, laptop, tablet, smartphone, internet en digitalisering.

De open dagen zijn bedoeld om informatie te krijgen over het gebruik van computer, laptop, tablet, smartphone, internet en digitalisering, en over de cursussen.

Ons team
janvanhal

Jan van Hal

Voorzitter

jangroen

Jan Groen

Secretaris

hansvanderstar

Hans van der Star

Penningmeester

  robbronsgeest

Rob Brongeest

Locatie ambassadeur
Docent

lexsip

Lex Sip

Public relations
Docent

 

joanvanderstar

Joan van der Star

Cususcöordinator

keesverdoorn

Kees Verdoorn

Webmaster

peterblansjaar

Peter Blansjaar

Docent

    janvinke

Jan Vinke

Docent

 

 

Over de landelijke vereniging SeniorWeb

SeniorWeb wil iedereen de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Ons uitgangspunt is dat dit voor én door senioren gebeurt. Daarom werkt SeniorWeb samen met 400 Leercentra in het hele land. De SeniorWeb Leercentra zijn aangesloten bij SeniorWeb, maar opereren zelfstandig.

Organisatie en missie
SeniorWeb, opgericht in 1996, is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk met 3.000 vrijwilligers en meer dan 149.000 leden. SeniorWeb heeft als missie ‘participatie én zelfontplooiing van alle senioren in de digitale samenleving’. De kracht van SeniorWeb zit in inspiratie, educatie en ondersteuning. SeniorWeb is er voor iedereen: van de prille beginner tot de gevorderde computergebruiker. Sinds de oprichting heeft SeniorWeb honderdduizenden senioren wegwijs gemaakt in de wereld van computers, internet en e-mail.

Lid worden
Leden én niet-leden van SeniorWeb kunnen lessen in een SeniorWeb Leercentrum volgen. Wie gebruik wil maken van de vele voordelen van SeniorWeb kan lid worden voor slechts € 31,- per kalenderjaar en ontvang het boek Veilig en vertrouwd online t.w.v. € 10,75 cadeau. Wilt u een acceptgiro ontvangen, dan betaalt u € 33,- (prijzen 2018).


Lid worden kan ook via een SeniorWeb Leercentrum. Vraag in uw Leercentrum naar de speciale folder voor cursisten om lid te worden met 50% korting voor het eerste jaar.

Het SeniorWeb lidmaatschap biedt:

  • Ongelimiteerde telefonische computerhulp
  • Computerhulp via internet én zelfs aan huis
  • 4 x per jaar tijdschrift Enter
  • Ongelimiteerde toegang tot de website
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Wekelijks leerzame nieuwsbrieven

Wilt u meer weten over SeniorWeb, of een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aanvragen? Bezoek onze website www.seniorweb.nl of kijk bij de vragen over SeniorWeb.

Leercentrum

Het Trefpunt
Tesselsestraat 71
2583 JH Den Haag (Duindorp)
T 070 338 54 99

Goed bereikbaar met tram 12 en bus 22, gratis parkeren in de omgeving. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen.

 


Trefpunt

Inloopspreekuren Algemeen

De inloopspreekuren zijn bedoeld om uw problemen op te lossen in het gebruik van computer, laptop, tablet, smartphone, digitale camera, digitalisering en internet, of zaken waar u niet uit komt. Neem zo mogelijk uw apparatuur mee, dan kunnen wij u goed helpen.
De inloopspreekuren zijn gratis, u hoeft geen lid te zijn van SeniorWeb en aanmelden hoeft niet.

Het inloopspreekuur is niet bedoeld om uitgebreide instructies te geven over het gebruik van internet, apparatuur en programma’s (software) en toepassingen en diensten (apps), daarvoor verwijzen wij naar ons uitgebreide cursusaanbod.

Tevens kunt u informatie krijgen over en inschrijven voor tal van cursussen van SeniorWeb Den Haag. 

SeniorWeb Den Haag houdt twee keer in de maand, behalve juli, augustus en feestdagen, van 16:00 - 17:30 uur op respectievelijk twee locaties een inloopspreekuur. 

Voor data en locatie klik hier.

Locaties Inloopspreekuur
 

De eerste maandag van de maand in:
Trefpunt klein

Het Trefpunt
Tesselsestraat 71
2583 JH Den Haag (Duindorp)
T 070 338 54 99

Goed bereikbaar met tram 12 en bus 22, gratis parkeren in de omgeving. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen.


 

De derde maandag van de maand in:
couveehuis klein

Het Couvéehuis
Frankenslag 139 (hoek Prins Mauritslaan)
2582 HJ Den Haag (Statenkwartier)
T 070 350 06 94

Goed bereikbaar met tram 11 en 16 en bus 21. Betaald parkeren in de omgeving.

 

Cursusprogramma september 2018 - januari 2019

BASISCURSUSSEN
Voor mensen met geen of weinig ervaring en mensen die hun basiskennis en -vaardigheden willen opfrissen en/of uitbreiden.

Computer basis (kennismaken met de computer) (Windows en Windows tablet)
Wordt gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Kosten: €80 voor 8 lessen à 2 uur

Computer vervolg en opfriscursus (Windows en Windows tablet)
4 donderdagmiddagen
van 13:30 - 15:30 uur op 13,20,27 september, 4 oktober 2018
Kosten:
€55 voor 4 lessen à 2 uur

4 woensdagmiddagen van 13:30 - 15:30 uur op 31 oktober, 7,14,21 november 2018
Kosten: €55 voor 4 lessen à 2 uur

Tablet of smartphone Android (Samsung, Acer, Asus, Lenovo, enz.)
4 maandagmiddagen van 13:30 - 15:30 uur op 29 oktober, 5,12,19 november 2018
4 woensdagmiddagen van 13:30 - 15:30 uur op 21,28 januari 2019, 4,11 februari 2019
Kosten: €55 voor 4 lessen à 2 uur

Tablet iPad of smartphone iPhone (Apple)
4 woensdagochtenden van 10:30 - 12:30 uur op 31 oktober, 7,14,21 november 2018
Kosten: €55 voor 4 lessen à 2 uur


VERVOLGCURSUSSEN (voor alle merken en systemen)
Voor mensen die beschikken over basiskennis en –vaardigheden, die specifiek gebruik en toepassingen willen leren of beter willen leren kennen en/of willen uitbreiden.

Internet en veilig op internet
Wordt gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Kosten: € 55 voor 4 lessen à 2 uur

Foto’s beheren en bewerken (beginners/basis)
NB Beginners is voor alle merken en systemen
Wordt gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Kosten: €35 voor 2 lessen à 2 uur 

Foto’s beheren en bewerken (gevorderden)
NB Gevorderden is alleen voor Windows
Wordt gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Kosten: € 55 voor 4 lessen à 2 uur

Fotoboek maken
Wordt gepland zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Kosten: €35 voor 2 lessen à 2 uur

Sociale Media (Facebook)
2 woensdagmiddagen van 13:30 – 15:30 uur op 19,26 september 2018
Kosten: €35 voor 2 lessen à 2 uur

Communicatie (e-mailen, beeldbellen (Skype, Facetime), sms, WhatsApp, Viber, Telegram, Messenger)
4 dinsdagochtenden van 10:30 - 12:30 uur op 13,20,27 november, 4 december 2018
Kosten: € 55 voor 4 lessen à 2 uur

Tekstverwerken (teksten, documenten, brieven schrijven en opmaken)
6 vrijdagochtenden van 10:30 - 12:30 uur op 18,25 januari 2019, 1,8,15,22 februari 2019
Kosten: €65 voor 6 lessen à 2 uur