W O R K S H O P S 

Workshops geven wij voor heel specifieke onderwerpen, zoals WhatsApp. In een workshop leert u wat iets is, hoe het werkt en hoe u het moet gebruiken. En u kunt meteen oefenen met begeleiding. Het zijn eigenlijk minicursussen. Een workshop duurt een dagdeel (meestal een middag). Hieronder het overzicht van de beschikbare workshops. Workshops organiseren wij zodra er voldoende belangstelling is. Dus heeft u interesse in een workshop laat het ons weten.

digid en mijn overheidDigiD en Mijn Overheid

U heeft vast weleens gehoord van DigiD (digitale identificatie) en Mijn Overheid, of u heeft er (noodgedwongen) al mee te maken gehad. In deze workshop leggen wij uit wat het is, hoe u aan een DigiD komt, hoe u toegang krijgt tot Mijn Overheid, hoe u het kunt gebruiken en wat de voordelen zijn.

internetbankierenInternet bankieren

Internet bankieren is heel handig. En als u een paar dingen in de gaten houdt ook heel veilig. In deze workshop leert u de algemene beginselen van internet bankieren en hoe u dit veilig doet.

winkelenopinternetWinkelen op Internet

Winkelen op internet is heel handig. U hoeft het huis niet uit, u heeft heel veel keuze en u kunt prijzen vergelijken. Maar hoe werkt het, hoe gaat het met betalen en hoe doet u het veilig?

whatsappWhatsApp

WhatsApp is heel handig om contact te houden met bekenden. Niet alleen met tekst, maar ook met plaatjes. En u nkunt er ook mee beeldbellen. Maar hoe werkt het? En wat kunt u er allemaal mee? In deze workshop leert u alles over het gebruik.

etiketten makenEtiketten maken

Er is altijd wel een reden waarom je iets zou willen versturen met duidelijke en nette adresetiketten. Denk bijvoorbeeld aan de kerstkaarten of een uitnodiging voor een feestje, maar ook voor minder vrolijke gelegenheden. Vooral als de post naar meer of veel adressen verzonden moet worden. In deze workshop leert u hoe u etiketten moet maken.

bestandsbeheerBestandsbeheer

Een veel voorkomend probleem waar mensen mee komen op het spreekuur van SeniorWeb Den Haag is dat foto’s zoek zijn op computer, laptop, tablet of smartphone. U kent dit vast ook wel. En dit geldt niet alleen voor foto’s, maar ook voor andere bestanden zoals documenten. In deze workshop leert u hoe u bestanden bewaart en kunt terugvinden.

Abonneren nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte, zoals over inloopspreekuren, cursussen en open dagen, meldt u zich dan hier aan.

* verplicht veld

Uw e-mailadres *

 

Aanmelden Workshops

Door de afgekondigde verlenging van de lockdown blijft Wijk- en Dienstencentrum "Het Trefpunt" tot tenminste 28 april 2021 gesloten.

Daarom moeten wij onze activiteiten daar in deze periode ook staken. Tot die tijd zijn er geen cursussen, oefenochtenden en is er geen spreekuur.

 

keuzesLeesinstructies

Bij sommige onderwerpen krijgt u eerst een schermpje te zien. Daar moet u een keuze aanvinken.

 • Openen met [Hier staat bijvoorbeeld Microsoft Edge, Chrome of Firefox]
 • Openen met [Hier staat bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader
 • Opslaan als [Als u hierop klikt kunt u het bestand opslaan op uw apparaat en daarna het bestand lezen]

Daarna op OK klikken of tikken.

Als de tip of truc op uw scherm staat kunt u het ook printen.

goedlezenGoed lezen wat op het scherm staat

Goed lezen is ook een kunst. Maar wat betekent goed lezen eigenlijk? In deze tijd bent u wellicht meer met computer, laptop, tablet of smartphone bezig en sterk afhankelijk van wat u daar allemaal op ziet of wilt zien. Dit valt lang niet altijd mee. Tijd om daar eens aandacht aan te besteden. 

 

Lees verder . . . 

toetsenbordHoe werkt u makkelijker met sneltoetsen dan met de muis? (deel 2)

In plaats van met de muis kunt u ook met zg. sneltoetsen en combinaties van toetsen veel dingen doen op het scherm van uw computer of laptop.

En dit is vaak makkelijker dan met de muis.

Lees verder . . 

tabbladenTabbladen wat zijn dat?

De meeste mensen weten wellicht niet wat het zijn, maar ze zorgen wel voor lege batterijen, trage Pc’s, laptops, tablets en smartphones. Nog afgezien van het geheugen beslag wat voor sommige smartphones erg nadelig kan zijn.

Lees verder ...

 

Cyber securityHoe kunt u zich beschermen tegen internetcriminelen?

Criminelen zijn helaas ook actief op internet. U heeft ongetwijfeld weleens een nepmail gekregen, waarbij geprobeerd wordt inloggegevens van u te stelen, met alle gevolgen van dien. Dit heet phishing.

- Lees op de website van de verenging SeniorWeb hoe U zich kunt beschermen tegen internetcriminelen.
- Lees hier wat KPN te zeggen heeft over internetfraude.
- Lees hier wat het AD heeft gepubliceerd over phishing.

ms account herstellenHerstel je Microsoft Account

Zo af en toe komt er een melding op uw Windows laptop of pc met de melding: problemen met uw Microsoft Account of Uw Account is verouderd. Heel vervelend, er is echter niets aan de hand.

 

Lees verder . . .

chromebookChromebook of Windows laptop?

Ze lijken qua uiterlijk op elkaar, maar er zijn wel degelijk belangrijke verschillen tussen de apparaten. Ook een MacBook heeft zo zijn eigen unieke kenmerken. Maak de juiste keuze met deze informatie.

Lees verder . . .

toetsenbordHoe werkt u makkelijker met sneltoetsen dan met de muis? (deel 1)

In plaats van met de muis kunt u ook met zg. sneltoetsen en combinaties van toetsen veel dingen doen op het scherm van uw computer of laptop.

En dit is vaak makkelijker dan met de muis.

Lees verder . . .

coronamelderHoe werkt de coronamelder?

De app CoronaMelder moet helpen in de strijd tegen het coronavirus. Ontvang bijvoorbeeld een melding als u in de buurt bent geweest van iemand met corona.

Lees verder . . .

 

beeldbellenBeeldbellen. Hoe werkt dit?

Als gevolg van het coronavirus zijn we aan huis gekluisterd. Even een museum bezoeken of een koffie drinken bij iemand thuis of samen in een restaurant zit er voorlopig niet in. Gelukkig kunt u via internet, thuis online, nog voldoende contact hebben met uw dierbaren. 

Lees verder . . .

 

oplichtingPas op voor internet oplichting

Boeven gaan steeds vaker het internet op om mensen op te lichten. De cybercriminelen worden slimmer en de trucs gehaaider. Daardoor kan iedereen er inmiddels in trappen – ook u. Met deze tips bent u ze een stap voor. 

Lees verder . . .

printerWaar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe printer?

Bent u toe aan een nieuwe printer? Er is veel keuze. Hier leest u hoe u uw keuze het beste kunt maken.

Lees verder . . .

ah digitale koopzegelsDigitaal AH-koopzegels sparen

Het Koopzegelsparen bij Albert Heijn (AH) is m.i.v. januari 2021 volledig digitaal. Hoe werkt het precies?

Lees verder . . .

 

 

Spelregels spreekuur

1. Bezoekers hoeven geen lid te zijn van de vereniging SeniorWeb.

2. Aanmelden is niet verplicht.

3. Het spreekuur is gratis voor onze cursisten van de laatste 2 jaar. Anderen betalen € 2,50.

4. Het spreekuur is bedoeld voor het oplossen van problemen en zaken waar iemand niet uit komt bij gebruik van computer, laptop, tablet, smartphone, digitale camera, digitalisering en internet.

5. Het spreekuur is niet bedoeld voor het geven van instructies over gebruik van apparatuur, programma’s, diensten en applicaties. Daarvoor heeft SeniorWeb Den Haag een uitgebreid cursusprogramma.

6. Problemen moeten in korte tijd verholpen kunnen worden. Voor problemen die veel tijd vergen, zoals het uitvoeren van een complete update voor apparatuur, wordt verwezen naar hulp aan huis voor leden van de vereniging SeniorWeb.

7. SeniorWeb Den Haag wil graag zoveel mogelijk mensen helpen, dus als het druk is wordt de hulp hierop afgestemd.

8. Aan bezoekers wordt gevraagd naam, e-mailadres en telefoonnummer op te geven voor het ontvangen van nieuwsberichten en om contact op te kunnen nemen over cursussen. De persoonsgegevens worden uitsluitend hiervoor gebruikt. Zie de privacyverklaring op de website.

9. Door het afgeven van een e-mailadres geeft u toestemming voor het toezenden van onze nieuwsberichten. U kunt zich hiervoor weer afmelden.

10. Bezoekers wordt gevraagd of deze belangstelling hebben voor een of meer cursussen. De cursuscoördinator kan hierover contact met u opnemen.

11. De eigenaar blijft verantwoordelijk voor zijn eigen apparatuur. Wachtwoorden, gebruikersnamen, accountgegevens zijn en blijven de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Onbedoelde gevolgen zijn nooit de verantwoordelijkheid van de stichting SeniorWeb Regio Den Haag noch van de individuele helper.
Elke aansprakelijkheid wordt uitgesloten door Stichting SeniorWeb Den Haag en ook voor de helper.

Terug naar start

Privacy verklaring

Stichting SeniorWeb Den Haag, p/a Van Weede van Dijkveldstr. 12/B, 2582 KV Den Haag, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacy verklaring. De secretaris is de Functionaris Gegevensbescherming van Seniorweb Den Haag en is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij verwerken
SeniorWeb Den Haag verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken. Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar.

Het doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
SeniorWeb Den Haag verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen: Verzenden van onze Nieuwsbrief, verwerken van aanmelding voor cursussen/workshops, verstrekken van informatie over cursussen en computerspreekuren.

Geautomatiseerde besluitvorming
SeniorWeb Den Haag neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
SeniorWeb Den Haag bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

 • Voor- en achternaam- e-mailadres voor de Nieuwsbrief tot uw afmelding.
 • Extra aanmeldgegevens: aanhef, gewenste cursus, gewenste locatie, adres, huisnummer, woonplaats, pc soort worden bewaard tot na afronding van de gewenste cursus.

Delen van persoonsgegevens met derden
SeniorWeb Den Haag verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken
SeniorWeb Den Haag gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door SeniorWeb Den Haag en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. SeniorWeb Den Haag wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
SeniorWeb Den Haag neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met ingang van 25 mei 2018 zijn er nieuwe, strengere, wettelijke privacyregels van kracht. De zogenoemde AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). SeniorWeb Den Haag respecteert uw privacy. Persoonlijke gegevens zoals naam of e-mailadres worden alleen bewaard als dat nodig is, bijvoorbeeld als u onze Nieuwsbrief wilt blijven ontvangen. Alle andere privacygevoelige gegevens bijvoorbeeld als u zich aanmeldt voor een cursus of workshop worden zo snel mogelijk gewist. Gegevens die wel enige tijd bewaard blijven slaan we zo veilig mogelijk op. Als u de Nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan bieden wij u de mogelijkheid zich hiervoor afmelden.

Cursusprogramma februari - juni 2020

SeniorWeb Den Haag geeft tot juli 2020 weer tal van cursussen voor starters en (iets) gevorderden. Voor computer, laptop, tablet en smartphone, en Veilig op internet, Communicatie (e-mail, sms, Whatsapp e.d., en beeldbellen (Skype en Facetime), Digitale schrijfmachine/Tekstverwerken (documenten maken), Foto's bewerken en beheren (beginners en gevorderden), Fotoboeken maken en Facebook.

Klik hier voor het programma

Disclaimer voor www.seniorwebdenhaag.nl

Op deze pagina vindt u de disclaimer van www.seniorwebdenhaag.nl, zoals deze is opgesteld door SeniorWeb Den Haag. In deze disclaimer geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan u aanbieden.

Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht.

Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van SeniorWeb Den Haag is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website her te gebruiken

Fouten die ontstaan en herkenbaar zijn als programmeer dan wel typefouten, vormen nooit een aanleiding om een contract dan wel overeenkomst met SeniorWeb Den Haag te mogen claimen of te veronderstellen.

SeniorWeb Den Haag streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

De informatie op deze website wordt aangeboden zonder enige vorm van garantie en of aanspraak op juistheid. Wij behouden ons het recht voor om deze informatie te wijzigen, te verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande mededeling. SeniorWeb Den Haag aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige informatie die op websites staat waarnaar wij via hyperlinks verwijzen.

ALGEMENE INFORMATIE OVER WORKSHOPS

Door de coronamaatregelen kunnen wij nu helaas geen workshops geven.

Workshops geven wij voor heel specifieke onderwerpen, zoals WhatsApp. In een workshop leert u wat iets is, hoe het werkt en hoe u het moet gebruiken. En u kunt meteen oefenen met begeleiding. Het zijn eigenlijk minicursussen. Een workshop duurt een dagdeel (meestal een middag). Hieronder het overzicht van de beschikbare workshops. Workshops organiseren wij zodra er voldoende belangstelling is. Dus heeft u interesse in een workshop laat het ons weten.

WELKE WORKSHOPS ZIJN ER?
U kunt hier zien welke workshops wij hebben. Heeft u interesse in een workshop laat het ons weten via de pagina Inschrijven. Wilt u een andere cursus of workshop? Heeft u behoefte aan een andere cursus of workshop dan wij nu aanbieden: laat het ons weten.

WANNEER ZIJN DE WORKSHOPS?
De workshops worden gepland van september tot januari en van februari tot juni. Als een workshop vol is komt u op de wachtlijst. Zijn er genoeg aanmeldingen dan proberen wij een extra workshop te organiseren.

Workshops organiseren wij zodra er voldoende belangstelling is. Dus heeft u interesse in een workshop laat het ons weten.

PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR DE CURSISTEN
U krijgt les in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht. Minimaal 6 en maximaal 10 cursisten. Er is er in principe geen beperking in het aantal deelnemers. Maar aanmelden wordt wel aanbevolen, want vol is vol.

DESKUNDIGE DOCENTEN
U krijgt les van deskundige en enthousiaste docenten, ook senioren.

UW EIGEN APPARAAT OF ONS APPARAAT GEBRUIKEN?
Voor een doeltreffende workshop is het het beste als u uw eigen apparaat (laptop, tablet, smartphone) meeneemt. Als u geen laptop heeft staat er een voor u klaar. Voor de workshops voor tablet en smartphone moet u in ieder geval uw eigen apparaat meenemen.

WAAR ZIJN DE WORKSHOPS?
De workshops worden gegeven in onze goed uitgeruste leslocatie. Het adres is Wijk- en dienstencentrum Het Trefpunt, Tesselsestraat 71, 2583 JH Den Haag (Duindorp). Goed bereikbaar met tram 12 en bus 22. Van 13:00 uur betaald parkeren in de omgeving. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen. De lesruimte is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

WAT KOSTEN DE WORKSHOPS?
Deelname aan een workshop kost u € 5,-

Aanmelden: contact
Telefoon: 06 31 07 90 88
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over ons

SeniorWeb Den Haag helpt ouderen (50+) bij alles op het gebied van de computer, laptop, tablet, smartphone, internet en digitalisering. Onze doelstelling hierbij is het bevorderen van kennis, zelfontplooiing en zelfstandigheid. U kunt bij ons terecht voor cursussen,workshops, spreekuren, oefenuren, lezingen en open dagen. Computerhulp voor en door senioren.

Seniorweb Regio DenHaag is een stichting met docenten, een bestuur en ondersteuning. Alle mensen bij onze organisatie zijn vrijwilligers. Over het algemeen ook senioren.
Seniorweb Den Haag is aangesloten bij de landelijke Vereniging Seniorweb.


Ons team
armanda lookam

Armanda Lookam

Voorzitter

robrongeest

Joan van der Start

Cursuscoördinator

keesverdoorn

Kees Verdoorn

Webmaster

  robbronsgeest

Rob Brongeest

Locatie ambassadeur
Docent

hansvanderstar

Hans van der Star

Penningmeester

 

lexsip

Lex Sip

Public relations
Docent

jangroen

Jan Groen

Secretaris

 

 

peterblansjaar

Peter Blansjaar

Docent

   

 

Heeft u vragen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over de landelijke vereniging SeniorWeb

SeniorWeb wil iedereen de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Ons uitgangspunt is dat dit voor én door senioren gebeurt. Daarom werkt SeniorWeb samen met 400 Leercentra in het hele land. De SeniorWeb Leercentra zijn aangesloten bij SeniorWeb, maar opereren zelfstandig.

Organisatie en missie
SeniorWeb, opgericht in 1996, is een landelijke vereniging zonder winstoogmerk met 3.000 vrijwilligers en meer dan 149.000 leden. SeniorWeb heeft als missie ‘participatie én zelfontplooiing van alle senioren in de digitale samenleving’. De kracht van SeniorWeb zit in inspiratie, educatie en ondersteuning. SeniorWeb is er voor iedereen: van de prille beginner tot de gevorderde computergebruiker. Sinds de oprichting heeft SeniorWeb honderdduizenden senioren wegwijs gemaakt in de wereld van computers, internet en e-mail.

Lid worden
Word nu lid en betaal slechts € 34,-. Bovendien ontvangt u het computerboek Veilig en vertrouwd online cadeau. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en geldt tot wederopzegging.


Lid worden kan ook via een SeniorWeb Leercentrum. Vraag in uw Leercentrum naar de speciale folder voor cursisten om lid te worden met 50% korting voor het eerste jaar.

Het SeniorWeb lidmaatschap biedt:

 • Ongelimiteerde telefonische computerhulp
 • Computerhulp via internet én zelfs aan huis
 • 4 x per jaar tijdschrift Enter
 • Ongelimiteerde toegang tot de website
 • Voordelige computerboeken en accessoires
 • Wekelijks leerzame nieuwsbrieven

Wilt u meer weten over SeniorWeb, of een gratis exemplaar van tijdschrift Enter aanvragen? Bezoek onze website www.seniorweb.nl of kijk bij de vragen over SeniorWeb.

Leercentrum

Het Trefpunt
Tesselsestraat 71
2583 JH Den Haag (Duindorp)
T 06 31 07 90 88

Goed bereikbaar met tram 12 en bus 22, gratis parkeren in de omgeving. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen.

 


Trefpunt