Word en blijf digitaal fit met SeniorWeb Den Haag

“Dat moet via internet” is wat we steeds vaker, en steeds dwingender, horen. We kunnen er niet om heen, of we willen of niet, jong én oud. Want steeds meer zaken gaan via computer en internet. SeniorWeb Den Haag helpt senioren daarbij.

Denk bijvoorbeeld aan het verdwijnen van de blauwe envelop en het aanvragen van allerlei zaken. Maar computer en internet bieden ook heel veel handige en vooral ook leuke dingen, misschien wel juist voor ouderen. En je hoeft er je huis niet voor uit. Denk aan bankzaken regelen, informatie opzoeken, bijvoorbeeld voor een hobby, nieuws volgen, kranten lezen, spelletjes doen, musea bezoeken op je beeldscherm, televisie kijken op momenten dat het jou uitkomt, muziek luisteren, filmpjes kijken, enz.. En niet te vergeten contacten met familie en vrienden, waar ook ter wereld. E-mailen, foto’s uitwisselen, telefoneren met beeld (‘Skypen) en ‘WhatsAppen’.

Moeilijk? Nee! Het is ‘gewoon’ te leren. Zoals we ook, met vallen en opstaan en veel oefenen, hebben moeten leren lopen, fietsen, zwemmen en autorijden. Het is gelukkig allemaal steeds gebruikersvriendelijker geworden, denk bijvoorbeeld aan een tablet. En als je de handigheidjes eenmaal onder de knie hebt ligt de hele wereld aan je voeten.

SeniorWeb Den Haag is een volledige vrijwilligersorganisatie, die ouderen (50+) ondersteunt bij alles op gebied van computer, laptop, tablet, smartphone en internet, met tal van cursussen, workshops, maandelijkse (gratis) inloopspreekuren voor het oplossen van problemen, lezingen en open dagen. Er zijn cursussen voor beginners en voor (iets) gevorderen. De cursussen worden gegeven in kleine groepen, met veel persoonlijke aandacht, in onze up-to-date uitgeruste leslocatie. Voor en door senioren. Houders van de Ooievaarspas en leden van de vereniging SeniorWeb krijgen korting. SeniorWeb Den Haag is aangesloten bij de landelijke vereniging SeniorWeb.