nieuwsbrief 20210914

SeniorWeb Den Haag kan na de versoepelingen weer beginnen.
We starten met twee algemene computercursussen: Windows vervolg en Windows start.
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.


Startcursus Windows

De startcursus is voor die mensen die nog niets weten over een computer en toch mee willen doen. In deze cursus leert u de basisvaardigheden om een computer of laptop met Windows te gebruiken en er vertrouwd mee te raken.

U leert omgaan met de muis en het toetsenbord of aanraakscherm. U leert programma’s en apps te gebruiken en teksten te typen. Alles wat u maakt (teksten, foto’s, mails) wordt bewaard op uw computer. In deze cursus leert u ook hoe u wat u maakt (uw bestanden) op kunt slaan en terug kunt vinden. De cursusduur is 4 lessen van 2 uur, 1x per week.

Vervolgcursus Windows
De vervolgcursus is voor mensen die weleens vastlopen met de computer en/of er graag handiger in willen worden. In deze cursus leert u efficiënter en effectiever om te gaan met computer of laptop met Windows.

U leert in deze cursus hoe u uw computer onderhoudt, waar alles staat en hoe u bestanden, zoals foto’s, kunt beheren. Hoe u nieuwe software en updates installeert en de computer veilig houdt. Aan de orde komen de instellingen en het aanpassen aan uw eigen wensen. En hoe u bv foto’s van een ander apparaat op uw computer zet. Uw vragen staan centraal in deze cursus. De cursusduur is 4 lessen van 2 uur, 1x per week.

Op welke data zijn de cursussen?
De Startcursus Windows begint op vrijdagochtend 1 oktober. Dus haast u met aanmelden. Hoe kunt u zich aanmelden? Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor beide cursussen. U kunt zich aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 06 31 07 90 88. Aanmelden kan ook op onze website www.seniorwebdenhaag.nl.

De Vervolgcursus Windows is reeds gestart. U kunt zich niet meer aanmelden.

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen €55 per cursus. Mensen met een Ooievaarspas betalen slechts € 27,50 en leden van de vereniging SeniorWeb krijgen €5 euro korting. U moet vooraf betalen. Na aanmelding hoort u hoe dit moet.

Coronamaatregelen
Onze docenten zijn gevaccineerd. En wij vragen van u dat u rekening houdt met uw eigen gezondheid en die van uw medecursisten en docenten. Dit betekent dat u zich houdt aan de dan geldende coronamaatregelen. En dat u thuis blijft als u op de dag van de cursus ziekteverschijnselen heeft.

terug naar start