oktobercloudDe vereniging SeniorWeb heeft in oktober de cloud als thema. Gegevens op internet in de cloud bewaren wordt steeds gewoner. Daar zijn e-mails, documenten en foto’s veilig opgeborgen en u kunt er altijd en overal bij. Met verschillende digitale apparaten. Maar wat is de cloud nu precies en hoe werkt u ermee?

 

Tijd voor een opfrisbeurt. In de themamaand oktober besteedt SeniorWeb aandacht aan de cloud en dan vooral de 4 grootste opslagdiensten: Microsoft OneDrive, Google Drive, iCloud en Dropbox.

Bij SeniorWeb Den Haag kunt u tijdens het spreekuur vragen stellen over de cloud en uw eigen cloud. Want ongeacht welk apparaat u gebruikt, u heeft altijd een cloud.

Op de oefenochtend hebben we speciale oefenprogramma's over omgaan met de cloud.

Uiteraard komt ook in elke cursus de cloud aan bod en op de cursus Internet en veilig op internet uitgebreider.

Spreekuur voor vragen en problemen

Heeft u, na het volgen van een cursus of workshop bij SeniorWeb Den Haag, vragen over of problemen met de computer, laptop, tablet, smartphone of internet? Dan kunt u naar ons spreekuur komen. Het spreekuur is iedere eerste maandag van de maand. Het komende spreekuur is maandag 4 oktober 2021 van 16:00 - 17:30 uur.

Oefenochtend om kennis en vaardigheid te verbeteren

Op de oefenochtend kunt u oefenen met wat u in een cursus of workshop bij SeniorWeb Den Haag heeft geleerd. Bijvoorbeeld dingen die u nog moeilijk vindt. Er zijn docenten en oefeninstructies aanwezig om u te helpen. De oefenochtend is iedere derde dinsdagochtend van de maand. De komende oefenochtend is dinsdag 19 oktober 2021 van 10:00 - 12:00 uur.

Nog geen cursus of workshop gevolgd?

Ook als u (nog) geen cursus of workshop bij SeniorWeb Den Haag heeft gevolgd bent u welkom. Met problemen of vragen, of om te oefenen. Maar vaak blijkt het nodig dat u eerst een cursus volgt om de nodige kennis en vaardigheden te verkrijgen. SeniorWeb Den Haag heeft daarvoor een uitgebreid aanbod aan basis-, start- en vervolgcursussen.

Alleen op afspraak in verband met coronamaatregelen

Spreekuur en oefenochtend zijn alleen na afspraak op telefoonnummer 06 31 07 90 88 te bezoeken.

Adres spreekuur en oefenochtend en cursussen

Het adres is Wijk- en Dienstencentrum Het Trefpunt, Tesselsestraat 71, 2583 JH Den Haag (Duindorp). Goed bereikbaar met tram 12 (halte Tholensestraat) en bus 22 (halte Nieboerweg). Betaald parkeren in de omgeving vanaf 13:00 uur. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen bij Het Trefpunt.

Op eigen apparatuur het best problemen oplossen en oefenen

Neem zo mogelijk uw eigen laptop mee. Dit is het handigst voor het oplossen van uw problemen. Oefenen kunt u natuurlijk ook het best op uw eigen apparaat. Heeft u geen laptop of kunt u die niet meenemen? Dan kunt u gebruik maken van onze computers. Smartphone en tablet moet u altijd zelf meenemen.

Wat kost het?

Spreekuur en oefenochtend zijn gratis als u de afgelopen twee jaar bij SeniorWeb Den Haag een cursus of workshop heeft gevolgd. Anders kost het €2,50 voor het spreekuur en €5 voor een oefenochtend. Kosten ter plaatse te voldoen. Alleen pin.

Coronamaatregelen

Onze docenten en hulpverleners zijn gevaccineerd. En wij vragen van u dat u rekening houdt met uw eigen gezondheid en die van uw medecursisten en docenten. Dit betekent dat u zich houdt aan de dan geldende coronamaatregelen. En dat u thuis blijft als u op de dag van de cursus ziekteverschijnselen heeft.

terug naar start