Soorten Cursussen

Basiscursussen
Voor mensen met geen of weinig ervaring en mensen die hun basiskennis en -vaardigheden willen opfrissen en/of uitbreiden.

Computer basis (kennismaken met de computer)
Windows 10 en Windows tablets
PCGrondbeginselen van de computer en Windows. Leren omgaan met de muis en het toetsenbord cq aanraakscherm. Programma’s starten, Apps gebruiken. Kennismaken met tekstverwerken. Bestanden op de computer vinden.
Cursusduur 4 lessen van 2 uur/1x per week.

Computer vervolg (tevens opfriscursus)
Windows 10 en Windows tablets
LaptopEen cursus met meer diepgang. Als u de basisbegrippen kent is dit een logisch vervolg. Hier leert u hoe u uw computer onderhoudt, waar alles staat en hoe u dat kunt terugvinden. Nieuwe software installeren en de computer veilig houden, dus: software, downloaden, beveiligen, tekstverwerken, foto’s binnenhalen, computeronderhoud, enz.. Uw vragen staan centraal. Er wordt aandacht geschonken aan de instellingen, aanpassen aan eigen behoefte.
Cursusduur 4 lessen van 2 uur/1x per week.

Tablet en smartphone Android (Samsung, Asus, Acer, Lenovo, enz.) en iOs (Apple iPad en iPhone)
TabletHoe bedien en hoe stel je een tablet in. Wat kun je er mee en waar moet je op letten. Hoe werk je er mee. Hoe maak je verbinding met internet (wifi) en hoe installeer en gebruik je applicaties? Ook komen internetten en e-mailen aan de orde.
Cursusduur 4 lessen van 2 uur/1x per week.


Vervolgcursussen (geschikt voor alle merken en systemen!)
Voor mensen die beschikken over basiskennis en –vaardigheden, die specifiek gebruik en toepassingen willen leren of beter willen leren kennen en/of willen uitbreiden.

WereldbolInternet en veilig op internet
Wat is internet en hoe werkt het. Wegwijs raken op het internet en zoeken op internet. Veilig werken op de computer met internet. Programma’s downloaden. Na de cursus stuurt u digitale kaarten, stippelt u uw eigen reis uit op het internet, leert u meer over uw hobby’s, zoekt u recepten op en nog veel meer digitale informatie. Al met al, er gaat een nieuwe wereld voor u open.
Cursusduur 4 lessen van 2 uur/1x per week.

Communicatie
ATU leert om te gaan met e-mailen, chatten (sms, WhatsApp, Viber, Telegram, Messenger, e.d.), beeldbellen (Skype, Facetime).
Cursusduur 4 lessen van 2 uur/1x per week.

Digitale schrijfmachine/tekstverwerken
TekstverwerkenU leert teksten schrijven, documenten maken en opmaken, spellingscontrole toepassen, plaatjes invoegen en allerlei handigheidjes gebruiken. Aan het eind van deze cursus bent u in staat zelfstandig met een tekstverwerker om te gaan en zelf bijvoorbeeld brieven, uitnodigingen, flyers en posters te maken. Cursus is geschikt voor het gebruik van Word (alle versies), Open Office, Libre Office, Ability, maar ook de cloudversies zoals Google Docs, Word 365 en Mac office.
Cursusduur 6 lessen van 2 uur/1x per week.

Foto’s beheren en bewerken met Googe foto's
NB Beginners is voor alle systemen en apparaten, gevorderden alleen voor Windows.

In deze cursus kan worden gewerkt met een Android tablet of met een iPad. Ook kan een Android smartphone of een iPhone worden gebruikt. Op deze apparaten werken we met de Google foto app. Ook kan worden gewerkt met een PC. Hier gebruiken we een browser die ons direct toegang verleent tot de cloud waar de foto’s staan.

In de cursus behandelen we eerst het beheer van uw foto’s. Uw mooiste foto’s kunt u bijvoorbeeld opnemen in een album dat u eventueel deelt met anderen. Vervolgens leert u hoe u foto’s bewerkt (helderheid, kleur, recht zetten, draaien en bijsnijden). Tot slot leggen we uit hoe u presentaties (collages en films) maakt en hoe u foto’s download naar de PC.
Cursusduur 2/4 lessen van 2 uur/1x per week.

FotoboekFotoboeken maken
Al die leuke en grappige foto’s van een vakantie, van een weekendje weg met vrienden, van een stedentrip, van uw kleinkinderen, van een familie-uitje. Daar kunt u leuke fotoboeken van maken en laten afdrukken voor uzelf of om cadeau te doen. Hoe, dat leert u in deze cursus, gebaseerd op Hema fotoboeken, maar ook voor Albelli geschikt.
Cursusduur 2 lessen van 2 uur/1x per week.

Facebook en andere Social media
FacebookHet sociale netwerk stelt iedereen in staat om in contact te komen en te blijven met bekenden, maar ook om mensen op te sporen en spelletjes te spelen. Wat is het en hoe doe je dit. U leert een eigen pagina aan te maken met allerlei informatie, zoals foto’s en berichtjes.
Cursusduur 2 lessen van 2 uur/1x per week.