banner 06

Cursus aanbod 

Basiscursussen
Voor mensen met geen of weinig ervaring en mensen die hun basiskennis en -vaardigheden willen opfrissen en/of uitbreiden.


Computer deel 1 (Windows)
pcIn deze cursus leert u de basisvaardigheden om een computer en Windows te kunnen gebruiken en er vertrouwd mee te raken. Leren omgaan met de muis en het toetsenbord c.q. aanraakscherm, programma’s en apps gebruiken, teksten typen. Alles wat u maakt (teksten, foto’s, mails) wordt bewaard, na deze cursus weet u waar.

Cursusduur: 4 lessen van 2 uur/1x per week.


Computer deel 2 (Windows)
laptopIn deze cursus leert u hoe u uw computer onderhoudt, waar alles staat en hoe u dit kunt terugvinden. Nieuwe software en updates installeren en de computer veilig houden. Aan de orde komen de instellingen en het aanpassen aan uw eigen behoefte. En hoe u bv foto’s van een ander apparaat op uw computer zet. Uw vragen staan centraal.

Cursusduur: 4 lessen van 2 uur/1x per week.


Smartphone en tablet (Android)
tabletIn deze cursus leert u hoe u een tablet of smartphone bedient en instelt, wat u ermee kunt, hoe u verbinding maakt met internet, hoe u het apparaat gebruikt, hoe u applicaties installeert en hoe u foto’s en filmpjes kunt maken.

Cursusduur: 4 lessen van 2 uur/1x per week.


iPhone en iPad (Apple)
tabletIn deze cursus leert u hoe u een iPad of iPhone bedient en instelt, wat u ermee kunt, hoe u verbinding maakt met internet, hoe u het apparaat gebruikt, hoe u applicaties installeert en hoe u foto’s en filmpjes kunt maken.

Cursusduur: 4 lessen van 2 uur/1x per week.


Vervolgcursussen
Voor mensen die beschikken over basiskennis en –vaardigheden, die specifiek gebruik en toepassingen (beter) willen leren.
Alle vervolgcursussen zijn geschikt voor computer, laptop, tablet en smartphone, en alle besturingssystemen (Windows, Apple en Android).


Internet en veilig op internet
wereldbolWat is internet en hoe werkt het. Wegwijs raken op het internet en zoeken op internet, en hoe blijft het veilig. Programma’s en apps downloaden. Na de curusus kunt u alle mogelijke informatie vinden, bv praktische informatie, zoals van uw gemeente, de belastingen en uw zorgverzekering, maar ook voor reizen en uw hobby’s. Al met al, de digitale wereld gaat voor u open.

Cursusduur 4 lessen van 2 uur/1x per week.


Mailen, appen en beeldbellen
ATIn deze cursus wordt het versturen en ontvangen van berichten en afbeeldingen met behulp van diverse communicatiemiddelen behandeld, zoals WhatsApp, E-mail, Facetime, Skype en Facebook. In deze cursus is ruimte voor al uw vragen over het gebruik.

Cursusduur: 4 lessen van 2 uur/1x per week.


Digitale schrijfmachine (tekstverwerken)
schrijfmachineU leert teksten schrijven, documenten maken en opmaken, spellingscontrole toepassen, plaatjes invoegen en allerlei handigheidjes. Aan het eind van deze cursus bent u in staat zelfstandig met een tekstverwerker om te gaan en bijvoorbeeld brieven, uitnodigingen, flyers en posters te maken. De cursus is geschikt voor het gebruik van Word (alle versies), Open Office, Libre Office, maar ook de zg cloudversies zoals Google Docs, Word 365 en Mac Office.

Cursusduur 6 lessen van 2 uur/1x per week.


Foto’s bewerken
Fotoboek makenIn deze cursus leert u hoe u foto’s kunt aanpassen, verbeteren en opleuken. Zoals helderheid, contrast, kleuren verbeteren, rechtzetten, draaien, bijsnijden en effecten toepassen. U leert hoe u foto’s in een album kunt ordenen, hoe u collages en films maakt van uw foto’s en kunt delen met anderen. Deze cursus is geschikt voor alle apparaten en systemen. Er wordt gebruikt gemaakt van het programma Google Foto’s.

Cursusduur: 2 lessen van 2 uur/1x per week.


Fotoboeken maken
fotoboekAl die mooie en leuke foto’s van een vakantie, van een weekendje weg met vrienden, van een stedentrip, van uw kleinkinderen, van een familie-uitje. Daar kunt u leuke fotoboeken van maken en laten afdrukken voor uzelf of om cadeau te doen. Hoe, dat leert u in deze cursus, gebaseerd op Hema fotoboeken, maar ook voor geschikt voor Albelli.

Cursusduur 2 lessen van 2 uur/1x per week.


Facebook
facebookHet sociale netwerk stelt iedereen in staat om in contact te komen en te blijven met bekenden, maar ook om mensen op te sporen en spelletjes te spelen. Wat is het en hoe doe je dit. U leert een eigen pagina aan te maken en te onderhouden, met allerlei informatie, zoals foto’s en berichtjes.

Cursusduur 2 lessen van 2 uur/1x per week.


Terug naar Home