banner 06

W O R K S H O P S 

Workshops geven wij voor heel specifieke onderwerpen, zoals WhatsApp. In een workshop leert u wat iets is, hoe het werkt en hoe u het moet gebruiken. En u kunt meteen oefenen met begeleiding. Het zijn eigenlijk minicursussen. Een workshop duurt een dagdeel (meestal een middag). Hieronder het overzicht van de beschikbare workshops. Workshops organiseren wij zodra er voldoende belangstelling is. Dus heeft u interesse in een workshop laat het ons weten.

fraude allertFraude herkennen en voorkomen

Online fraude op het internet en via een telefoon is voor criminelen met voldoende kennis van verkooptechniek en digitale systemen een lucratieve bezigheid.
Oplichters vissen naar uw geld, wachtwoorden en persoonlijke gegevens. Ieder persoon is interessant omdat je een persoon bent.
Het gaat de criminele niet direct om uw bezittingen, maar meer om wat ze uit uw naam kunnen doen.
Op onze bijeenkomst leert u welke vormen er bestaan en hoe je ze herkent en dan voorkomt dat je er slachtoffer van wordt. We gaan het hebben over opgelicht worden, phishing, spoofing, gelekte gegevens, etc.

Digitale erfenisdigitaal nalaten

Ons leven is de afgelopen twintig jaar steeds digitaler geworden. We zijn zelf op tal van vlakken online actief. Daarnaast regelen instanties en overheden hun zaken steeds vaker digitaal. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn of haar online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te raden of kraken zijn, en die niemand kent. Maar als iemand komt te overlijden zijn die goed beveiligde accounts voor niemand toegankelijk.

digid en mijn overheidDigiD en Mijn Overheid

U heeft vast weleens gehoord van DigiD (digitale identificatie) en Mijn Overheid, of u heeft er (noodgedwongen) al mee te maken gehad. In deze workshop leggen wij uit wat het is, hoe u aan een DigiD komt, hoe u toegang krijgt tot Mijn Overheid, hoe u het kunt gebruiken en wat de voordelen zijn.

internetbankierenInternet bankieren

Internet bankieren is heel handig. En als u een paar dingen in de gaten houdt ook heel veilig. In deze workshop leert u de algemene beginselen van internet bankieren en hoe u dit veilig doet.

winkelenopinternetWinkelen op Internet

Winkelen op internet is heel handig. U hoeft het huis niet uit, u heeft heel veel keuze en u kunt prijzen vergelijken. Maar hoe werkt het, hoe gaat het met betalen en hoe doet u het veilig?

whatsappWhatsApp

WhatsApp is heel handig om contact te houden met bekenden. Niet alleen met tekst, maar ook met plaatjes. En u nkunt er ook mee beeldbellen. Maar hoe werkt het? En wat kunt u er allemaal mee? In deze workshop leert u alles over het gebruik.

etiketten makenEtiketten maken

Er is altijd wel een reden waarom je iets zou willen versturen met duidelijke en nette adresetiketten. Denk bijvoorbeeld aan de kerstkaarten of een uitnodiging voor een feestje, maar ook voor minder vrolijke gelegenheden. Vooral als de post naar meer of veel adressen verzonden moet worden. In deze workshop leert u hoe u etiketten moet maken.

bestandsbeheerBestandsbeheer

Een veel voorkomend probleem waar mensen mee komen op het spreekuur van SeniorWeb Den Haag is dat foto’s zoek zijn op computer, laptop, tablet of smartphone. U kent dit vast ook wel. En dit geldt niet alleen voor foto’s, maar ook voor andere bestanden zoals documenten. In deze workshop leert u hoe u bestanden bewaart en kunt terugvinden.